29 juli- Mormor

Mormor kom hit runt halv 12 och överraskade mig och mamma. Vi blir alltid lika chockade när det ringer på dörren. Det var super trevligt.
Nu har jag mega tråkigt, ska nog gå in i duschen om en stund och börja göra mig i ordning. Lika bra att börja i tid så man slipper stressa inför kvällen, vad det är sagt blir det party ikväll. Måste fira min ledighet!

Pååålacken

Hur vet man att en bil är från Polen?
- På-lacken


Polackerna som bor på Swania gillar jag inte. Dom orde vara glada att dom får mat och inte kräva så mycket. Bara för att dom är i Sverige är det ingen lyx, som dom verkar tro. Mer mat, mer saft, mer sallad, mer bröd, SALT! Dom vill ha allt, och lite till. Istället för att dom stressar upp sig kan dom lugnt och fint säga till att t.ex. maten har tagit slut. Gör dom det? Nej. Mitt jobb går ut på att le och vara snäll tillbaka, fast en del är för jävliga, men när ingen ser vill man bara skrika. Man får ta det med en nypa salt och bara fortsätta. Dagen tar slut tillsist. Vilket är bra.
En annan sak polackerna gjorde. Carro hade stängt av juicemaskinen, vet ni vad snubbarna gör? Dom öppnar luckan och sätter själva igång den. Somliga är allt bra konstiga.
Nu ska jag tröstäta min Marabou choklad med daimsmak. Sedan ska jag sova och njuta av mina lediga dagar, fram till fredag, och bara ha det skönt!

Jobbdags

Nu ska jag snart ta bussen till jobbet, 17.30. Jobbar tre timmar idag, gött!

28 juli- Frukost

Har nyss ätit min andra frukost, Omelett.

Ingredienser 1 port
Ägg, 2-3 st
Vatten, 1 msk
Salt och peppar
Smör eller margarin, 1 msk

Tillagning
1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, peppar och vispa ihop lätt.
2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Häll i omelettsmeten och dra försiktigt med en gaffel från kanterna och in mot mitten så att smeten stelnar.
3. Lägg i eventuell fyllning, t.ex svampstuvning. Jag fyllde min med champinjon och tomat. Vik eller rulla ihop omeletten.. En omelett naturell har ingen fylllning utan viks direkt.
4. Tag ett rejält grepp om pannans skaft och stjälp upp omeletten på en tallriken.
Smaklig måltid!

Det är svårt att göra snygga omeletter för flera, gör i stället flera små. Övning ger färdighet.


Till min första frukost, som jag åt tidigare, tog jag Valios vaniljyoghurt original. Hällde upp i en djuptallriken. Hittade sen björnbär i fysen som jag ställde i ett vattenbad för att tina upp. När dom var tinade hällde jag upp dem i yoghurten. Mums! Väldigt lätt men otroligt gott.

  
   

Nöjd?

Hoppas att du är nöjd nu Sandra ;D


My Sassy Girl

Efter överby åkte jag ner till stan och gjorde ett ärende åt Diana. Köpte Pommes frites. Åkte sen raka vägen hem till henne. Vi satt och snackade. Bestämde oss sedan för att se på film. Filmen var okej. Gick hem vid tio.

My Sassy Girl; den amerikanska version, originalet är från Sydkorea. Skulle tro att den är bättre, orginalet brukar vara det.

Föreställ dig att du träffar den enda rätta. Du blir blixtförälskad och det känns som om du svävar fram på små rosa fluffiga moln. Du är så uppslukad av kärlek att du inte märker att ditt hjärtas utvalda är spritt språngande galen!


Skaparna till succékomedin "Mitt feta grekiska bröllop" är tillbaka med ännu en sanslös romantisk och helt vansinnig komedi med Elisha Cuthbert (Love Actually) och Jesse Bradford (Bring It On) i huvudrollerna. "My Sassy Girl" är baserad på en prisbelönt asiatisk komedi och dess helgalna och direkt hälsovådliga dejtingkatastrofer är faktiskt hämtade från verkligheten!



 


27 juli- Otur

Nu är jag tillbaka från mitt sommar uppehåll, som jag kallar det :)

Ibland har man dagar då man bara har tur, då man t.ex. vinner på lotto eller allt bara går sin väg. Sen finns det andra dagar som bara för otur med sig, då ingenting fungerer som man vill. En sådan dag hade jag idag. Var ute på överby under eftermiddagen, ett shoppingcenter i Trollhättan, med Julia, Sandra och Becca. Allt gick bra till en början tills vi skulle från Etage, ett av shoppinghusen, till Sibahuset mitt emot. Det regnade. Becca och jag bestämde oss för att springa i förväg. Vi sprang. Jag på tå. Utanför ingången finns ett galler som samlar upp vatten. Blött och halt. Jag fortsatte springa, kom på gallret och POFF så låg jag där mitt bland alla. Gjorde en så kallad "halkning på bananskal" och slog i rumpan, aj. Folk kom fram, "Gick det bra?". Jag reste på mig, efter lite om och men, och gick in. Pinsamt. Sandra med sin skadeglädje skrattade. Julia fixade blåster på BR. Becca stod kvar vid mig. Just då var det inte kul, men tänker man efter såg det nog rätt kul ut.
Annars började dagen fint. Har jobbat på Scandic Swania, där jag praktiserade, under några veckor. Under frukosten. Nu är man ledig, från frukosten, fram tills nästa måndag. Imorgon blir det jobb med Sices, polackerna, mellan 18.00-21.00. En sak; Pengar. Vilket man inte tackar nej till. Speciellt när man trivs bra med dom man jobbar med vill man tillbaka. Det är nog det viktigaste.


RSS 2.0