Dags att gå

Nu drar jag, blir inget mer uppdaterande idag eftersom jag inte kommer hem fören imorgon. Ha en trevlig Valborg allesammans, sup er inte allt för fulla som en del har tendens till att göra. Då kanske farbror polisen kommer och tar dig, eller dig, eller dig eller kanske till och med dig? Ja vem vet :) Ta det lugnt!  

Valborgsmässoafton



Idag är det valborgsmässoafton, en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj.

Mamma och jag är bortbjudna hem till Raili och Jennie, så vi ska tillbringa våran kväll hos dom. Ska bli riktigt trevligt, har inte sett dom sen i julas.

Frukost

Haha har inte ätit frukost än fast jag vaknade runt 10 ^^ Har grejat en massa vid datorn, så hungern försvann. Men nu är den på väg tillbaka så nu blir det frukost framför tvn till Top Chef, me like!

30 april- Tiden bara rinner iväg

I can't belive it! Det var exakt 1 år sedan jag var på väg till USA, min absolut första flygresa. Tiden går fort, för fort emellanåt. Känns som om det var igår som jag kom hem. Snart är man väl pensionär också, bara 47 år kvar! Hoppas det inte går allt för fort. Okej, nu tänker jag kanske lite väl långt. Positivt med att tiden går fort, oftast, är att jag fyller 18 om ltie mindre än 4 månder. Herregud vad jag tjatar om min 18-årsdag, inte konstigt när man längtar.


Lite USA nostalgi från i fjol :)
Var där på en road trip, om man kan kalla det så, med mina förädrar. Landade i San Francisco, var där 4 dagar. Såg Golden gate bron och Alcatraz, gick upp och ner för Lombard Street, var på Pier 39 där en massa sjölejon vilade, åkte Cabele car till Fisherman Wharf m.m. Resan fortsatte mot Monterey, var där 1 natt. Hann besöka Old Fisherman Wharf och äta på en Seafood restaurang när man hade utsikt övervattnet på en massa lekande sälar. Åkte vidare mot Pismo beach, en mycket liten stad. Gjorde inget speciellt, låg över 1 natt bara. Sedan bar det av mot Los Angeles, stannade där 2 nätter. Såg Hollywood skyltenn, åkte igenom Beverly Hills, var en kort stund på Disney World. Nästa tripp var till Las Vegas, sov där 2 nätter. Åkte buss till Grand Canyon, mäktigt! Besökte en del casinon, var tvungen att röra mig hela tiden eftersom jag inte hade åldern inne. Don't forget: What happens on Vegas stays in Vegas! Sista staden vi besökte var San Diego, 3 nätter. Besökte Sea World, tog oss en tur till La Jolla m.m.
Sammanfattning från min 14 dagars (var för kort) resa.


 



Vill tillbaka, Ska tillbaka

How do you sleep at night?

Sängen ropar på mig. Klockan är mycket. Strax efter halv 2 :O Tur att man är ledig imorgon. Annars hade jag legat och sovit (ZzzZZzzz) för ett bra tag sedan. Jag är övertrött och har överskottenergi så det står härliga till, kommer bli jättte lätt att sova. NOT! Men måste försöka så att jag är någorlunda pigg imorgon när jag vaknar. Klockan ringer, så jag inte sover allt för länge. Nu drar jag, godnatt på er folket!


Det sägs att ett skratt förlänger livet,
men när man har roligt går tiden fortare.
Hmm något att tänka på kanske?


29 april- Dag 3, kanelbulle




Sitter är och äter kanelbulle, blev lite små hungrig när jag kom hem från praktiken. Hände inte något speciellt kul idag, bodde bara 90 gäster på hotellet varav 60 av dom var polackerna. Var en relativt lugnt kväll, fick göra extra mycket idag. Ta beställning, servera gästerna, ta betalt, mäta upp alkohol m.m. Nu har jag lång ledigt från tordag ända till söndag, man kan nästan räkna med måndagen också eftersom jag jobbar kväll även hela nästa vecka. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka.






























-/ godnatt puss!

Dag 2, en massa rödvin



 

Kvällen var bra på Swania, kan nästan säga att det gick bättre idag än igår. Lika kul var det iallafall. Fick servera en massa rödvin, det går åt mer en vitt vin. Skulle hjälpa till att duka av ett långbord. När jag tar sista tallriken tappar jag gaffeln. Då säger en gäst "Nu blir du inte gift". Jag bara skrattade och fortsatte att gå mot disken. Jag plockade upp gaffeln före, bara så ni vet.
En man hade beställt en räksmörgås, jag skulle gå dit med den. Då tappade jag citron, plaff så låg den på golvet. Nej jag plockade inte upp den som jag gjorde med gaffeln! Jag gick vidare till mannen och serverade han sin räksmörgås, sa då att jag tappat hans citron. Han bad om en ny och vips så for jag iväg mot köket för att hämta en. När jag kom tillbaka serverade jag han citronen, då säger han "Jag tappade min öl, skulle jag kunna få en ny?" Jag log och gick iväg för att fixa han en ny.
En grej till bara, det är en massa polacker som bor på hotellt fram till i september. Varför de ska bo där så länge beror på att dom är här för något byggnadsarbete i Stenugnssund. Men varför dom valde att bo i Trollhättan, som är några mil från Stenungssund, har jag ingen blekaste om. Okej Scandic hotellen är bra :) Men iallafall, jag var på väg ifrån köket till restaurangen. Jag ser en polack helt vilsen på andra sidan av en glasdörr. BONK, så smällde han in i glasdörren. Jag fick verkligen hålla mig för skratt, för man ska inte skratta åt sina gäster. Sen bröt allt fram när jag kommit iväg en bit från platsen insidenten inträffade.
Höll på att glömma en sak. Mina sista gäster var 3 män och en kvinna, alla ville de ha rödvin att dricka. Frågade även om de ville ha något att äta. En av männen säger "Jag skulle vilja ha 2 eller 3 räkor, era stora räksmörgåsar blir alldeles för mycket såhär sent på kvällen". Jag stod som ett frågetecken?! Sen började han skratta och då förstod jag att han bara skojade om det. 
 
Jobbar samma tid imorgon, 16.30-22.30. Får se vad för kul som händer då :)


Nu ska jag se på gamla Big Brother 2003 avsnitt på tv400, sen ska jag nana.
PUSS!

28 april- Ego

 

Nyss gjort mig i ordning, nu väntas maten bara. Ska gå ner och fixa det. Sen tar jag bussen 15.30 och träffar Emma en snabbis, sen börjar jag jobba 16.30. Kväll idag igen, ser verkligen fram emot det!

-/ puss

Dag 1

Första dagen avklarad på praktiken blev suverän. Hur trevligt folk som helst, fick en massa varierande uppgifter att göra, fick den hjälp jag behövde om så behövdes m.m. Jag hade verkligen jätte kul, ser fram emot morgondagen!
Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon. Har nationella i engelska B, vi får se hur det går. Önskar mig själv lycka till! Nu blir det till att tagga i sömnen.

God natt allihopa, sov så gott, puss puss! 

Bilder på min nya hårfärg kommer upp imorgon är mycket nöjdare idag må jag säga :)

27 april-

Ska snart iväg till praktiken. Börjar 16.30 och slutar 22.30. Skriver sen när jag kommit hem.

Blondiiiie!

Isabella färgade håret på mig idag. Slingade blonda slingor i överhåret och mitt underhår blev ljusare än vad jag tänkt mig. Först tyckte jag att det var jätte bra men sen när jag kommer hem studerade jag det jätte noga. Kom fram till att underhåret blev lite för ljust till skillnad mot överhåret som blev hur bra som hellst. Det är inte ditt fel Isabella och inget illa menat heller, du är jätte duktig verkligen. Ett stort tack ska du ha. Men enligt mig själv så tycker jag att underhåret blev för ljust, så får fixa till det på något sätt. Jag är en perfektionist så allt måste var perfekt!

-/ puss


Schteeekar bilder!
























26 april- Gårdagen

Varit en skön helg som spenderades tillsammans med Sandra. Gårdagen var riktigt härlig, startade med solningen. Sen gick vi ner till Strandgatan, Isabella kom dit. Vi fikade i ca 4 timmar, mys! Sandra och jag gick hem till henne. Åkte ut till donken, Sandras broder körde oss. Åkte sen hem igen, åt och gick efter det ut igen. Gick mot ner mot stan då stötte vi på Filip, vi hängde på han hem. Vi skulle se på film, som Filip ville, men han slocknade efter 5 min eftersom han var gött full. Sandra och jag fortsatte att kolla. Sen från ingenstans utbrister det "KÖTTFÄRS", Filip hade fått sms. Sandra började asflabba jag hängde på. Ringde även i hans telefon 3 gånger, men han hörde inte så han kunde inte svara. Det tyckte vi var kul. Mamma kom och hämtade oss runt halv 2, Sandra sov hos mig.

-/ puss


Underbart!

Nyss kommit in från en underbar solning hemma hos Sandra! Varit ute i solen sen 12 tiden ungefär. Nu är man lite brun iaf :) Har faktiskt fått lite färg, jag som aldrig blir brun i vanliga fall men i år har det visst ändrats. Vilket är väldigt positivt! Ska snart in i duschen, härligt. Man är inte direkt fresch efter en så lång solning. Ikväll blir det nog fika på Strandgatan skulle jag tro, när det svalnat av lite utomhus.

-/ puss

Hemmagjord "musikvideo"

Vi fick även för oss att spela in en egen "musikvideo". Jag filmar, Sandra är i filmen och Persson hoppar fram emellanåt ^^

 (Dålig kvalité + att det var mörkt)

Nattpromenad

Bilder från promenaden med Sandra, Persson och Per :)








25 april- Goodmorning sunshine

Vaknade av att solens strålar lös mig i ansiktet, kunde inte somna om. Detta var för lite mer än en timma sedan. Har precis ätit frukost. Vädret är underbart. Blir sola hos Sandra idag. Åker till henne vid 11 tiden. Då ska vi pressa!

Inatt var jag på en nattpromenad med Sandra, Persson och Per. Mycket trevligt må jag säga. Bilder kommer.

Högtrycket är på väg

Kollade vädret på tv4vädret.se, det ska bli varmt!

Lördag 25/4- 19 grader, solsken!
Söndag 26/4- 15 grader, regn. Litet lågtryck, blir bättre!
Måndag 27/4- 23 grader, solsken!
Tisdag 28/4- 25 grader, solsken!
Jag hoppas verkligen att det stämmer.

(Uppgifterna är för Trollhättans stad)










24 april- scandic

Praktiken börjar på måndag, var på Scandic Swania för en timma sen. Pratade om arbetstider. Börjar 16.30 på måndag, härlig sovmorgon. Jag ser verkligen fram emot det!

   


Scandic är en hotellkedja som har mellanklasshotell i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Litauen, Nederländerna, Norge, Sverige och Tyskland.

Deras affärsidé:

"Scandic utvecklar och driver hotell under eget varumärke på den europeiska marknaden. Vi hjälper våra gäster att ladda batterierna, på ett enkelt och lättillgängligt sätt."

Deras vison:

"Scandic ska vara ett ställe dit medvetna människor kommer för att få inspiration och ny energi. Vi skapar värde för dem som möter oss, och vi gör det i en bättre värld."

23 april- vulture

Har gamat riskakor i massor, jättegott!



Köpte ett par skor idag på Din sko, var ute på överby med mamma och Emma. Hittade en massa grejer fast köpte inget, får bli någon annan dag. Har även hunnit med att fika med Sandra, Sara och Anna. Annas söta lilla vovve Mio var också med. Imorgon åker Sara till Spanien, kommer att sakna henne <3 Jag ser fram emot vädret som kommer i helgen. Solsolsol och ännu mera sol, dags att pressa på Sandras bakgård!

Nu ska jag fortsätta att titta på Gordon's kitchen nightmare, me like Gordon Ramsey!

-/ puss

22 april- studiedag

Idag var det skolledigt, lärarna skulle studera och lära sig nya saker. För mig var det en helt vanlig dag eftersom jag inte varit i skolan denna veckan. Nu är jag på bättringsvägen så imorgon ska jag till skolan igen.

-/ puss


hell's kitchen

En ny efterlängtad säsong av Hell's Kitchen med våran kära Gordan Ramsey har premiär i kvällen på tv3 klockan 22.00. Det är nu femte säsongen som rullar igång, lika spännande som alltid kan man hoppas.


21 april- hosthost

Fortfarande sjuk. Inte nog med förkylning så har jag fått hosta också, jippie! Blev ingen skola idag heller, hade smittat ner alla om jag hade gått. Imorgon är det studiedag, ännu en dag som jag kan vila upp mig måste gå på torsdag. Sista veckan i skolan den här perioden, nästa vecka börjar praktiken på Swania. Ska bli kul och då vill jag jag gärna ha blivit frisk.
Har varit en tv dag idag, orkar inte göra så mycket annat. Så det blir till att fortsätta att se på tv. Strax börjar Hitta hem på tv4, skulle handla om en katt som försvann spårlöst men som sedan hittades sju år senare illa medtagen. Stackarn.

 Bild från tv4.se

-/ puss

20 april- sjuk :(

Jag hatar att vara hemma när det inte finns något att göra, jag hatar att missa skolan så att jag kommer efter allt detta pga att jag är sjuk! Jag vill inte :( Jag som aldrig brukar bli sjuk (peppar peppar, ta i trä), självklart ska jag bli det när det är övning inför nationella i svenska b och genomgång på nationella i engelska b. Hoppas jag får ett annat tillfälle bara. En positiv sak att jag är sjuk den här veckan och inte nästa vecka är för att då går jag ut på praktik. Inte kul om jag hade missat första dagen. 

Nu ska jag bädda ner mig i soffan framför tvn, får hoppas att det är något bra.
Vill bli frisk!

19 april- risifrutti

Nu äter jag en risifrutti med blåbärssmak, min favorit. Mycket socker, jag vet, men gott är det.
Hade det jätte kul igår verkligen, bortsett från en del småsaker som inträffade. Var en maskeradfest, men det var inte alls många som var utklädda. Sandra var raggare, Sara vara pocahontas svenska syster och jag själv var bröderna Fluffs syster, haha! Mycket folk var det iallafall.



Belive it or not, jag orkade lägga in bilder!



folk


sandra<3



Sara&jag<3 fråga inte

sleep time

Dags att sova. Vart iväg på fest med en massa trevliga folk. Bilder kommer kanske någon dag, får se om jag orkar att lägga in dom på datorn eller om jag ens orkar att lägga upp dom här. Jag har hicka, svårt att skriva så det är sova som gäller. Ska sova hos Sara. Godnatt!

na de na

Är för tillfället hemma hos Sandra, hon duschar. Om en stund kommer förmodligen Sara. Väntar även på öl. Sen så blir det maskerad party, vet inte vad jag ska klä ut mig till ännu. Blir antagligen något kul. Skriver mer när jag kommer hem, om jag orkar och inte är alltför trött.


<-- detta är sandra :)

-/ puss

18 april- torp

Varit på torp i Uddevalla idag. Åkte vid 10 tiden var framme runt halv 11.
Blev en massa köpta kläder.


Stadium: Röd/vita sneakers
Vero Moda: Turkos tröja, vit kofta, vitt linne med tryck och ett par mjukis
H&M: Gul/vit bikini och en sjal
MQ: Svart tunn jacka


Kom hem runt 1, käkade bullar och drack en kopp te. Om ungefär 2 timmar kommer farfar hit då blir det fika som gäller.
-/ puss


gamle dahl

Nyss hemkommen från gamle dahl. Spelade brännboll och tog det lugnt vid vattnet. Var inte alls där länge, max 2 timmar. Annars idag har jag tränat och ätit en massa mat.
Först 3-rätters i skolan på Mågott med Matilda, gratis är gott. Fast det var ingen höjdar mat direkt.
Sen 3-rätters när man kommer hem efter träningen. Då kan man snacka om höjdar mat.
Har varit mätt och belåten hela dagen, me love food <3

Imorgon ska jag till torp med pappa och Lena. Shoppa! Ska bli kul. Sen så får jag se vad som händer.
Vad ska ni hitta på?
Nu ska jag snart dra mig mot sängen och nana, upp tidigt imorgon.
-/ puss


17 april- oppsi!

Haha nu vakna jag! Eller för 10 minuter sen, bussen hinner jag inte med så ringde mamma. Självklart kunde hon köra mig så jag slipper att stressa. Nä nu ska jag äta frukost, gott.

Don't stop pushing it now!

underbar <3



älska älska älska!

15 april- ??

Träning idag. Mitt under passet tappar jag min kula till tungpiercing, poff så var den borta. Letade men fann den ej, kändes nästan som att leta efter en nål i en höstack. Gick inget vidare. Skulle beställa en ny, då finns inte den hemsidan kvar längre. Inte min dag idag kan jag lova. Har svårt för att prata, svårt för att höra, svårt för att fatta vad som egentligen pågår runt omkring mig. Inget illa menat. Men jag vet inte vad som är på väg att hända. Allt bara snurrar runt. Upp och ner, ner och upp. Fram och bak, bak och fram. Ni fattar... inte. Det gör jag nästan inte själv heller. Jag är trög, ibland. Men det är dom flesta. Det är så livet är. Alla har vi tankar. Någon gång måste dom komma ut. Hur underligt det än kan låta så är det alltid det bästa, att få ut sina tankar. På ett eller annat sätt. Som jag, jag skriver ut mina tankar. Nu tog det stopp. Har inget mer att skriva. Hejdå. Ha det bra.

Blev ett knepigt inlägg idag, fattar noll. Ni behöver inte ta er tid att förstå, det är bara jag själv som behöver fatta.



What I have in me,
in my mind is you.
I would die if we were through.
















14 april- jiha




















Dubbelavsnitt på Desperate Housewives idag, jag är överlycklig!

13 april- annandag påsk

Ber om ursäkt att bloggen inte blivit uppdaterad lika ofta denna helg, varit mycket att stå i nu under helgen. Påsken och allt sånt ni vet. Men som ni då säkert vet är påsken slut och allt slit börjar imorgon efter denna långa ledigheten. Förmodligen är det studiedag nästa vecka och om 2 veckor går jag ut på praktik, servering på Swania. Det är exakt 1 månad idag kvar tills jag börjar övningsköra, vill bara varna alla att hålla er inomhus då. Nu skoja jag bara, så dålig på att köra tror jag faktiskt inte att jag är. Mycket bra saker att se fram emot.

Igår blev det partaj hemma hos Tove, lika roligt som alltid. Man kan aldrig ha tråkigt i Toves närhet. Julia och jag kom dir runt sju då var Lisa och Camilla där. Vi satt och tjöta och drack lite grann. Sen kom det mer och mer folk, en del gick ut på krogen. Eftersom inte jag är 18 år än så var jag kvar. Förresten så fyller jag 18 om 4 månader och 1 dag exakt idag. Men tillbaka till ämnet, gick från Tove runt halv två. Då var det sova som gällde. Bilder laddar jag upp imorgon, tog inte så många och orkar inte lägga in dom på datorn nu.

-/ puss

12 april- påskdagen

Påskhelgen har gått fort likaså påsklovs veckan. Redan på tisdag börjar skolan igen, 10 dagar ledigt går allt för fort. Håller någon med? Men man kan ju inte alltid ha kul för då skulle allt det roliga man gör bli tråkigt tillslut.

Var grillning igår, blev på gamle dahl. Skulle varit slätthult först men det blev ändring. Blev brännbollspelning, vi hade turen med oss för ingen lyckades slå bollen i vattnet vilket alla trodde någon skulle lyckas med. Blev lite öl, cider och vin drickande också. Mysigt. Vi förflyttade oss ett antal gånger eftersom det var andra där som vi kände.
När de flesta hade gått hem upptäckte Diana, Lisa, Lisa, Sara och jag att det brann i ett hus på andra sidan älven. Man såg verkligen flammorna. Vi ringde 112, brandgubbarna kom med 7 brandbilar till fel sida om älven. De såg själva branden så de for iväg. Branden avtog mer och mer. Det kan inte ha varit en majbrasa och hade det varit det så var den alltför stor att ha på en tomt och vem tänder en majbrasa inomhus? Lågor syntes i ett av fönstrena. En god gärning om dagen är bra för magen :)

För det andra är det väldigt svårt att tända en brasa med vatten istället för tändvätska! Bästa Diana och jag!


Idag blir det partaj, fast inomhus! Ska äta snart sen drar jag hem till Julia.
-/ puss

11 april- påskafton

GLAD PÅSK!

Nyss kommit in från en underbar solning utomhus med Julia. Sommarväder idag kan man säga. Så ikväll blir det grillning med mycket trevligt folk. Är hemma hos Julia och hon är konstig :) Fast det vet hon faktiskt redan för jag har talat om det för henne, men ändå. Ska vara social med Julia nu som gick iväg från mig. Men skriver förmodligen senare och ikväll (om jag orkar) efter grillningen.

-/ puss

japansk underhållning i svensk tv



Hade programmet gjorts i Sverige hade det varit tutti-nuttit men i Japan, då smäller det!
Kul att se att svenska celebs göra bort sig i tv, jag diggar't!

skärtorsdagen

Har en del påskdekorationer som jag vill dela med mig till er.

 (bild tagen från Martha Stewart´s hemsida)

- Gör ett hål i toppen på ägget, ta ut innehållet.
- Gör hålet så stort som du själv önskar. Inte allt för stort.
- Pensla insidan av äggen med vatten och karamellfärg, inget måste.
- Smält sedan ljusmassa (instruktioner på förpackning).
- Fyll upp äggen, glöm inte vecken. Låt stelna.
Sen är det bara att tända och mysa med dina egna ljusägg.




Jätte check servettbrytning att ha under påskmiddagen. Kan vara lite svår att förstå i början, men allt går om man vill.





Var tvungen att ta med den klassiska påskdekorationen, påskriset. Här pyntade jag och mamma med gult och svart för att matcha resten, tyvärr var vi tvugna att ställa ut den på balkongen eftersom katterna inte kunde låta den vara.

9 april- :D

Idag kommer Julia hem från huvudstaden, yeey!

movienight

Tillbringat dagen med att se på film med Sara och mamma. Trevligt.

Alpha dog, en sann berättelse om Johnny Truelove och hans gäng. Blir inblandade i ett tragiskt brott, och de känslomäassiga och moraliska bieffekterna som samtliga inblandade tvingas stå ut med. Filmen är en verklig händelse som är baserad ur Jesse James Hollywoods liv, en knarklangare som blev den yngsta att hamna på FBI´s "most wanted list".


Jag gillade filmen mycket. Den var bra gjord och väldigt spännande. Även en del sorg i filmen, jag grät. Jag är känslig när det gäller filmer kan jag lova. Men iallafall, en mycket bra film som jag verkligen rekommenderar er att se.






St Trinians
, handlar om en flickskola med stora problem och som har landets sämsta genomsnitt. Skolan blir hotad av banken med att stänga den, de planerar att införa disciplin och ordning vilket de vilda tjejerna och rektorn inte vill finna sig i. Det blir kaotiskt när tjejerna använder all sin girlpower till att visa att klassens tuffa brudar kan bestå, när det gäller!


Jag tyckte att filmen var väldigt lustig. Till en början förstod jag i princip ingenting om vad som egentligen hände eller vad den handlade om. Men på ett sätt var den ändå kul, på en del ställen. Ingen film i min smak, rekommenderas att se om man har en jävligt sjuk humor.





-/ puss godnatt!

8 april-

Vaknade för en kvart sen :O Det var längesen som jag sov såhär länge kan jag lova. Inget jag egentligen tycker om att göra. Sara sover fortfarande haha.

Igår träffade jag Sara och Erika. Vi åkte ut till donken och köpte mat, mums. Sen åkte vi till knorren där var det några som grillade, trevligt fast jädrans kallt. Brasan slocknade. Satt där i någon timme sen kom mamma och hämtade Sara och mig. Vi åkte till Shell och köpte Coca-cola, ostbågar och choklad sedan hem till mig. Kollade på film sen gick vi och la oss.

-/ puss

7 april- whatever

Får bli en blogfri dag idag (förutom detta inlägg), har inget att skriva om haha. Får bli imorgon.

-/ puss


prickigkorv



Sitter och äter smörgås med prickig korv, super gott kan jag lova. Har varit ute på en långpromenad kan man säga. Åkte ner till stan för att träffa Sara, vi tog oss en promenad runt spikön. Sen gick vi bort till strandgatan och satte oss där i nån timma, träffade Sandra, Isabella och nåra mera. Sedan skulle vi till oden, Sara skulle köpa juice och en muffins tills sin bror haha. Träffade då Erika. Så vi tog oss en natt promenad om man kan kalla det så. Var jätte mysigt fast var nästan som en isbit när jag kom hem. Men nu sitter jag i värmen med min smörgås så snart blir jag nog varm. Blir nog varmare om en stund när jag bäddar ner mig i soffan under gosigt täcke och ser på tv med mamma.

-/ puss

6 april- thedaysofourlife

Våra bästa år, som serien heter på svenska, är nog en av dom töntigaste serierna som gjorts enligt mig. Kollade på det imorse, eftersom det inte fanns så mycket annat att se på. Jag blir galen när jag ser på det, för en annan skulle ringa polisen om man varit inlåst i ett slott ett halvår är man lyckats ta sig ut. Men nej, dom berättade bara för sin man respiktive fru. Inte för övriga släkten. Skrattretande må jag säga, haha!

-/ puss

kvällspromenad

Var ute och gick en sväng med mamma. Vädret var okej bara att det blåste ganska så mycket. Medvind ibland sedan blev det motvind.
Nu ska jag äta något gott :)

-/ puss


åkatillmammadag

Söndagar för mig är antingen "åka till pappa-dag" eller "åka till mamma-dag", och idag är det en "åka till mamma-dag". Jag packar min reväska varenda söndag, så man kan säga att jag har blivit ett litet proffs på att packa. Men så är det när man vill vara hos båda föräldrarna lika mycket fast att jag trivs bättre hemma hos mamma. Slutpratat om det. Får träffa mina små missar idag iallafall, dom blir alltid lika tokiga när jag kommer haha.




Mina busar ^^

5 april- recept skinkpaj

8 personer

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g osaltat smör
3 msk vatten

Fyllning:
200 g rökt skinka
½ purjolök
250 g broccoli
2 vitlöksklyftor
100 g cheddarost
2 dl mjölk
1 dl grädde 13 %
3 äggulor
1 tsk havssalt
½ tsk peppar

Tillagning:
- Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa.

- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en vid ugnsfast form så att den täcker hela botten och kanter.

- Nagga bottnen och förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader. Skär skinkan i små tärningar och lägg i botten på pajskalet.

- Koka purjolök och broccolin mjuka i lättsaltat vatten. Lägg grönsakerna i en mixer tillsammans med vitlöken, osten och persiljan. Mixa tillsammans med mjölken.

- Blanda ner grädde och ägg. Smaka av med salt och malen vitpeppar. Häll blandningen över skinkan och grädda pajen 45 minuter i 200 grader.


Hur god som hellst!


mysdag

Varit hemma hos Emma nu på kvällen. Vi kollade på film, Good Luck Chuck, den var skit rolig men ändå lite sorglig på en del sätt. Vi käkade choklad pudding med skivad banan, mumsigt värre. Vi hade det iallafall super mysigt.




















Ska sova nu, puss!

4 april- sommarväder

Snacka om härligt väder, nu ska jag faktiskt ut i solen en stund.

-/ puss

mörkerdimma

Igår var det riktigt vårväder, idag var det dimma när man vaknade men imorgon ska det var sol (enligt vädret) så jag får väl lita på er meterologer då. Ni kan ju faktiskt ha rätt någon gång.

Hela kvällen spenderades med Diana. Träffade henne på torget runt åtta tiden, vi hade inte den blekaste aningen om vad vi skulle göra. Men det slutade med att vi "fikade" på Max i ca. 2 timmar. Mycket trevligt. Under den tiden köpte vi Chilicheese, blåbärscheesecake, kaffe & kanelbulle och te + vatten, mums. Var ett bra tag sen sist som vi umgicks med varandra, men kul hade vi det iallafall ikväll. Vi träffade även Sara som kommit hem från sin 6 veckor långa praktik, Sandra, Isabella, Ida, Sofia och Emelie en snabbis. Sen tog man bussen hem vid elva.
Nu är det sleeping time, ska nog se någon film först förmodligen. Om det går någon bra på tv vill säga, orkar inte sitta och kolla film på datorn.

-/ puss

3 april- tränatränaträna

Dagens träning idag var:
1 timma spinning


Nu ska jag träffa Diana, fun!

2 april- gemigmertid

Har inte varit hemma något idag så därför har det inte blivit något skrivet. Först skolan, slutade ganska så sent. Åkte sedan ner till stan, blev ett nytt inköp. En beige jacka ifrån Vero Moda. Därefter åkte jag hem till Lisa och hjälpte henne att packa, för hon ska nämligen åka till Italien imorgon en hel vecka. Skidåkning på g för henne. Good luck gumman, kom bara inte hem med några brytna ben eller i rullstol så vorde det super snällt. Kommer att sakna dig <3
Ska strax se på Criminal Minds som alltid på samma tid samma kanal och samma gamla vanliga torsdag. Bra att det finns något att se på iallafall innan man ska somna.














(Ingen direkt bra bild, ser ut som en död hängande fisk)







-/ puss

1 april- aprilapril

Gött som fan att äntligen vara klart med arbetet i servering. Tog sammanlagt 7 timmar, om man räknar med gårdagen då. Jag känner mig jätte stolt över att jag gjort klart och jag hoppas jag får ett bra betyg.

Varit skola idag som alla andra veckodagar, men det var inte vilken dag som helst, för idag var det första april. Jag är lättlurad kan jag lova. Satt och lyssnade på radion imorse:
Radioprataren intervjuade någon, den person som blev intervjuad säger:
- Snart tillhör Strömstad Norge.
Jag tänkte va?! och ringde till mamma. Hon bara skratta. Det måste ha varit ett aprilskämt. Sen så vill Vänersborg köpa Spikön och förflytta ön från Trollhättan till Vänersborg med hjälp av ballonger, tekniskt sätt så ska det funka. Men nej, det är också bara ett aprilskämt. Har ni blivit lurade idag 1 april? Hur?

Träningen idag var:
60 minuter spinning

Nu ska jag tagga ner lite, sen se på tv (om det finns något bra) och sen sova.
-/ puss


RSS 2.0